• incident ambulance

Ambulancezorg

De Ambulancezorg GGD Haaglanden voert taken uit van spoedeisende hulp tot gespecialiseerd patiëntenvervoer. We maken deel uit van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Haaglanden. 

In 2020 namen wij 40.557 van de in totaal ruim 87.402 ambulanceritten door de RAV voor onze rekening. Wij voerden 5.405 COVID-ambulanceritten uit, op een totaal van ruim 10.624 COVID-ambulanceritten door de RAV Haaglanden.

In 2020 had COVID-19 een aanzienlijke nadelige invloed op de prestaties van het ambulancevoer. Met 89% van alle spoedritten binnen 15 minuten ter plaatse, werd de landelijke kwaliteitsnorm van 95% niet gehaald. Dit is conform het landelijk beeld. Oorzaken zijn vooral de extra tijd die het ambulancepersoneel nodig heeft voor het aantrekken van Persoonlijke Beschermingsmiddelen en het desinfecteren van ambulances en materialen na elke verdachte COVID-19 inzet. 

Stroke triage-tool

Hoe eerder patiënten met een beroerte de juiste zorg ontvangen, des te groter de kans op herstel. 
In samenwerking met de regionale ziekenhuizen en de RAV Hollands Midden is er in 2020 een triage tool ontwikkeld, waarmee bij deze patiënten snel de keuze voor het juiste ziekenhuis bepaald kan worden.